Du har sikkert i løbet af dit liv hørt mange gode grunde til at træne og motionere. Men vidste du, at en af disse grunde til at træne regelmæssigt er din karriere? Hvordan hænger det lige sammen?

Læs med her, og bliv præsenteret for fire grunde til at du bør motionere – for din karrieres skyld.

Mere træning – færre sygedage

Første grund til at det er en rigtig god idé at komme i gang med træningen for sin karrieres skyld, er at mere træning – og dermed en sundere krop – kvitterer med færre sygedage. Og er der en ting man ved når man har et prestigefyldt job, så er det, at sygedage er noget som skal undgås.

Ja, der er god grund til at komme i gang med træningen – også hvis det kun er 10 minutter hver dag. En sund krop betyder nemlig færre sygedage, og dermed et ry som en stabil og pligtopfyldende medarbejder.

Mød frisk og udhvilet på arbejde hver dag

Det er ingen hemmelighed, at man sover meget bedre om natten hvis man er aktiv i løbet af dagen. Har du et kontorjob, hvor du er stillesiddende eller -stående det meste af dagen, kan blot 10 minutters daglig motion og bevægelse gøre underværker for din søvnkvalitet.

Vil du gerne møde på arbejde frisk og udhvilet hver dag fyldt med gå-på mod til dagens opgaver, kan du altså gøre en stor forskel ved at afsætte tid hver dag til at få rørt lemmerne.

Hav god energi med dig på arbejde

Har du også lagt mærke til hvordan de der fitness-typer virker så overdrevent friske og glade hele tiden? Det skyldes de endorfiner, som frigives ved fysisk aktivitet. Endorfiner – eller lykkehormoner – er nemlig netop med til at give god mental energi som kan bruges i løbet af dagen.

Er du på udkig efter at være gladere på job og dermed også mere oplagt, kan det altså være en rigtig god ide at investere lidt tid og penge i at være aktiv hver dag. Måske du kan investere i noget så simpelt som en pull-up bar for at få lidt træning og bevægelse ind i hverdagen. Du kan se priser og test af pull up bar her.

Alternativt kan du også anskaffe dig din favorit træningsmaskine fra fitnesscenteret til at have derhjemme, eksempelvis en stepmaskine som du kan læse test af her. Så kan du nemt tage en tur på den hver dag før (og efter) job, og derved sikre dig god energi til dagens gøremål.

Forbyg stress, og forbedr samtidig din performance på job

Den fjerde og sidste grund til at du bør træne for din karrieres skyld er, at træning og motion er med til at forbygge stress. Ja, i stedet bidrager motion faktisk til at du forbedrer din performance på dit job! Fedt, ikke?

Når du bruger motion til at afværge eventuel stress eller udbrændthed, er det i den grad tid brugt klogt. Husk at passe på dig selv i dit arbejdsliv – du skal nemlig gerne kunne holde i mange gode år ud i fremtiden!