Sexlegetøj er populært. Særligt de produkter, hvor det er muligt for en person at tilfredsstille sig selv helt uden en partner. De hitter lige nu blandt danskerne. Selvom det i længere tid har været populært blandt almindelige mennesker at bruge sådanne produkter, er det altså blevet omend mere populært. Dette gør også, at salget af dem endnu engang har slået helt nye rekorder. Det er sket i takt med frigørelsen af individet, og at det ikke længere er hverken pinligt eller forargeligt at fortælle sin omgangskreds, at man benytter sig af voksent legetøj. Især ikke hvis man er uden partner, men stadig har lysten til at blive tilfredsstillet.

Hvorfor er sexlegetøj så populært?

Der er mange årsager til, at sexlegetøj og især onaniprodukter lige nu er så populære. For det første er det sket i takt med den seksuelle frigørelse. I 1970’erne åbnede de første sexshops, og siden da er det kun blevet mere populært at købe og bruge sexlegetøj. Kvindefrigørelsen og normaliseringen af begrebet homoseksuel har også noget at sige. Gennem de sidste halvtreds år er der sket voldsomme ændringer i kampen for ligestilling – både når det gælder kvinders rettigheder og homoseksuelles rettigheder. Det er ikke længere ufint for en kvinde at fortælle, at hun har lyster, ligesom det ikke er unormalt at være til det samme køn, som man selv er. Det går til en vis grad hånd i hånd med brugen af sexlegetøj, da det pludselig ikke er forbudt at stå ved sine lyster og ønsker om tilfredsstillelse. Ligesom det ikke længere er pinligt at sige, at man bruger sexlegetøj. Til sidst spiller frigørelsen af individet også en stor rolle. I en verden hvor det ikke er unormalt at bo alene og være alene, er der også brug for noget værktøj, så man kan tilfredsstille sig selv, selvom man ikke nødvendigvis ønsker en partner. Det er altså en længere proces, og der er ingen vej udenom – sexlegetøjet er kommet for at blive.

Disse former for sexlegetøj hitter mest lige nu

Der findes mange former for sexlegetøj, men især onaniprodukter er populære lige nu. Dildoer kommer i dag i mange farver, former og versioner, og der findes alt fra kæmpedildoer og analdildoer til vibratorer og buttplugs samt mange flere. Alle til samme formål, men til forskellige former for stimuli. Et andet onaniprodukt, som også har fået sit indpas i Danmark er en fleshlight. Det er en form for stav, der er formet som en lommelygte (deraf navnet ”fleshlight”), og den bruges altså til, at mænd kan putte deres penis ind i den og tilfredsstille sig selv. Foruden tilfredsstillelse kan den også bruges til at øge udholdenhed. We vipe er en form for vibrator, der kan bruges, hvis man har en sexpartner, da den tilfredsstiller begge parter. Den er designet til at kunne sættes op i kvindens underliv, så den stimulerer under samleje. Kvinden får stimuleret sit g-punkt og sin klitoris, og manden får stimuleret sin penis på grund af vibrationerne fra vibratoren.