Er du en af dem, der går rundt med røde øjne, løbende næse og konstant nyser, når foråret melder sig? Så er du måske en af de tusindvis af danskere, som hvert år døjer med høfeber. Her kan du blive klogere på, hvad høfeber er, og hvad du kan gøre, for at komme igennem den problematiske sæson. 

Rigtigt mange mennesker lider af høfeber, og der kan være tale om en næsten invaliderende lidelse, som hæmmer folk i at nyde foråret og sommeren. Heldigvis er der et par ting, man kan gøre for at afhjælpe symptomerne. 

Hvad er høfeber? 

Høfeber er allergi overfor husstøvmider, pelsdyr, pollen eller visse svampesporer. Således er der mennesker, der ikke kan tåle f.eks. hamstere eller katte. En af de mest forekommende typer af høfeber er dog pollenallergi, som rigtigt mange mennesker lider af. 

Pollensæsonen starter om foråret og varer hele sommeren, hvor den ene type pollen afløser den anden. Nogle er dog mere følsomme overfor visse typer pollen end for andre, og ikke hele sommersæsonen er dermed lige streng at komme igennem for dem, der lider af denne type allergi. 

Det kan du gøre 

Mange vælger at opholde sig indendørs så meget, det nu er muligt. Det er naturligvis ærgerligt at sidde indenfor på en dejlig sommerdag, men for visse typer af pollen er der tale om relativt kort tid, og da kan denne løsning være en mulighed. På apoteket kan købes forskellige medikamenter i håndkøb, så symptomerne reduceres. Mange har også succes med at vaske eller skylle deres hår inden sengetid, da pollen ofte sætter sig i håret. Ved at skylle håret før du går i seng, er der lidt større chance for en god nats søvn, så du ikke er helt udmattet af at nyse og pudse næse, når du vågner om morgenen.