Måske tænker du allerede, hvordan det kan lade sig gøre både at være god mod miljøet, og samtidigt spare penge? Det er faktisk slet ikke så svært som det lyder. Ofte handler det blot om at være mere opmærksomt, samt at ændre vaner. Og selvom det ofte tager noget tid for mennesker at få nye vaner eller at ændre dem, så kan det sagtens lade sig gøre. Alle mennesker har et ansvar for at passe på planeten, se her hvordan.  

Nyere og bedre vaner 

Der er rigtigt mange ting, man kan gøre i hverdagen som er med til at passe bedre på miljøet og de ressourcer, som er der. Et sted at starte, er f.eks. ved at kigge på ens forbrugsvaner. Dette gælder blandt andet for strøm, varme og vand. Der er mange tiltag man kan gøre her, både i forhold til at tænke over forbruget generelt. Her handler det f.eks. om at huske at slukke for vandet, når man ikke bruger det. Ofte så har mennesker tendens til at lade vandet løbe når de børster tænder. Det kan også være i forbindelse med opvask, helt uden at man tænker over det.  

Måske kan det være en idé at sætte små reminders i form at post-its op, hvor der står ’husk at slukke for vandet’ eller lignende. Det samme ved elektriciteten. Det er ganske normalt at glemme at slukke for lyset, når man forlader et rum eller boligen generelt. Måske små påmindelser kan gøre en forskel i kampen mod en hverdag med mere bæredygtighed.  

Selvom det kan koste lidt, kan det også være en god idé at tjekke om der er noget som skal udskiftes i huset. I forhold til mere klimavenlige apparater eventuelt.  

Økonomi til det hele 

Måske er det en mulighed at låne penge til eksempelvis nye klimavenlige tiltag i hjemmet. På Jubii.dk, kan du for eksempel sammenligne lån imellem flere låneudbydere. På den måde kan du se om det har relevans i forhold til din vej mod mere bæredygtighed. Husk dog altid at tænke dig godt om og læs tingene grundigt igennem.  

Masser af gode råd til en grønnere hverdag 

Der findes rigtigt mange gode og relevante råd, som du kan gøre gavn af. For eksempel i forhold til klimavenlig mad, kan du finde gode tips på taenk.dk. Det findes også gode tips på nettet i forhold til, hvordan man bedre kan genbruge i hverdagen. Prøv at søge på nettet. Du er nemlig med til at gøre en forskel ved at leve mere bæredygtigt-