En terrassevarmer udsender varme og danner derved lune omgivelser i koldt vejr. De er ideelle i de stadig kølige forårsmåneder og når det kolde vejr kommer om efteråret. Med en terrassevarmer udvider du den tid, der kan bruges udendørs. Det er især en fordel, hvis du har en cafe eller restaurant med udendørs servering. Terrassevarmere lader dig nemlig have dine borde ude i længere tid om året – hvilket kan give dig en bedre omsætning. Udover deres funktionalitet, kan terrassevarmere også bruges som et dekorativt element til dit udendørs serveringsområde.

Forskellige typer af terrassevarmere

Terrassevarmere kan køre på gas, elektricitet eller ved brænde. Der er fordele og ulemper ved alle tre. En terrassevarmer som bruger gas er mere fleksible i placering, da den kan flyttes rundt efter behov. Hvorimod en elektrisk terrassevarmer er begrænset af længden på dens ledning, medmindre du vil til at lege med forlængerledninger. Et mindre ildsted, som terrassevarmer, kan være rigtig hyggeligt. Der er noget specielt ved åben ild, men det er desværre svært at styre varmen på et ildsted. Derudover kan åben ild være farligt og skal behandles med respekt. Hvis du vil tilføje et ildsted til dit udendørs serveringsområde, kræver det god plads og du bør overveje at investere i noget beskyttelse i form af noget afskærmning, af hensyn til dine kunder og dit personale. Ligesom lamper kan du få terrassevarmere, som hænger fra loftet, står på bordet, er fastgjort i loftet eller stående på gulvet. En terrassevarmer som hænger fra loftet er ideel, hvis du er begrænset på plads, for eksempel på en overdækket terrasse. En bordmodel er praktisk talt en miniature model af en ”full size” terrassevarmer. Den er praktisk, nem at flytte rundt på og også god til steder med begrænset plads. Terrassevarmere som er fastgjort til loftet eller væggen optager ingen ekstra gulvplads, men kan heller ikke flyttes efter behov. Det er selvfølgelig heller ikke nødvendigt, hvis du har placeret dine terrassevarmere strategisk, så alle dine kunder får glæde af dem. Den sidste model af terrassevarmere står på gulvet og kommer i mange udformninger. Den passer perfekt til områder, som ikke er begrænset på plads.

Hvordan vælger du den rigtige terrassevarmer?

Der er mange modeller og brands af terrassevarmere, hvilket gør at du skal gøre dig visse overvejelser, før du tager dit valg. Prisen er selvfølgelig væsentlig, da køb af flere terrassevarmere kan være en større investering. Der er forskel på prisen alt efter, hvilken model og brand du er interesseret i. Derfor kan du med fordel overveje, hvor mange penge du vil poste i din nye investering. En terrassevarmer er et funktionelt objekt. Du bruger dem for et formål – at lave varme. Dog er de også dekorative objekter, som giver dig mulighed for at tilføje et unikt udtryk til dit udendørs serveringsområde. Alt efter, hvad du lægger vægt på, skal du tage højde for balancen mellem udseende og funktionalitet. Du kan med fordel læse ’Bedst i test’ artikler og derved opveje fordele og ulemper ved de forskellige produkter, før du beslutter dig for, hvilke terrassevarmere, der passer bedst til dit behov.