At have et flot skæg, er blevet meget populært de seneste år. Skægmoden er som tøjmoden, noget der ændrer sig år efter år. De seneste år er et kort, veltrimmet skæg blevet meget moderne, og noget som mange mænd stiler efter at få. Det er endvidere blevet mere accepteret at gå op i sit udseende som mand. Det er de færreste der vil vende øjne af en mand der går til frisør et par gange om ugen, eller tager sol, for at få en pæn kulør. Dette scenarie var helt utænkeligt for 10 – 20 år siden, hvor mænd ikke nærmede sig solarier. Denne trend afspejler sig også i erhvervsbilledet, hvor mange frisørsaloner nu har en afdeling for barberinger, og enkelte rendyrkede barbersaloner er også vendt tilbage. Dermed har mændene fået en masse muligheder for at pleje deres udseende. Det har været med til at gøre barbering til big business i samtiden.

Kom skægvæksten til livs på egen hånd

Alternativet til en professionel barbering, er at holde skægvæksten i ansigtet nede med sin egen barbermaskine eller skægtrimmer. Det er langt billigere at investere i sin egen barbermaskine end at få en professionel barbering hver gang, især hvis man har tendens til stor skægvækst. De bedste modeller lige nu på markedet er hhv. Philips og Braun. Med en Philips skægtrimmer kan du i hjemmet sørge for at få en pæn barbering, hvis du eksempelvis har en jobsamtale, og skal fremstå som et menneske med styr på sit liv. Skægformen og stilen signalerer mange ting, og man kan komme langt med en flot barbering. Philips har fire forskellige serier i skægtrimmere, hhv. serie 3000, 5000, 7000 og 9000. I takt med højere serie nr. således stiger prisen og kvaliteten. Den billigste, serie 3000, kan fås fra helt ned til 500,- og vil give dig en enkel barbering uden de store kvaler. Serie 9000 er noget mere avanceret, hvor skægtrimmeren kommer med indbygget laserguide, så man kan lave de perfekte skæglinjer.

Tag den elektriske barbermaskine med i badet

Med en Braun barbermaskine er det muligt at ordne barberingen, mens man alligevel står i badet. Næsten alle maskiner i deres barbermaskiner kan klare at blive udsat for vand, hvilket gør det meget belejligt, da man så er fri for at rengøre en håndvask eller lignende, da hårene bliver skyllet ud i afløbet automatisk. Braun har, ligesom Philips, fire serier af maskiner, der ligner Philips’ til forveksling. Serie 3, 5, 7 og 9 fungerer også ligesom dem fra Philips, hvor de bliver dyrere og mere avancerede jo højere serie, og pris, du vælger. Det er derfor meget relevant at tænke over, hvor meget man skal bruge sin barbermaskine, og hvilket resultat man ønsker. Det kan hurtigt blive en dyr investering, men samtidig er det bedre at betale lidt ekstra og få et kvalitetsprodukt, såfremt man kommer til at bruge maskinen ofte.