Ønsker du at gro et fuldskæg? Eller har du fuldskæg, men synes du, at det er blevet lidt voldsomt? Måske vil du bare gerne have lidt skæg? Så er det muligvis tid til at begynde at bruge din skægtrimmer – eller at investere i sådan en, hvis du ikke allerede har gjort det.

Den er rigtig god for dig, der ønsker at have fuldskæg, men gerne vil have at det stadig ser soigneret ud eller til dig, der gerne vil have en smule skæg.

Læs med herunder og find ud af, hvorfor du skal bruge en skægtrimmer, og hvordan du skal bruge den.

Hvorfor skal jeg bruge en skægtrimmer?

Der er mange årsager til, at du skal bruge en skægtrimmer til dit skæg, næsten ligegyldigt hvordan, du ønsker, det skal se ud.

For det første er det rigtig godt, hvis du har følsom hud. Skæret på sådan en er nemlig mere følsomt, og derfor kan du undgå at få ubehagelige ting som skægpest og lignende.

Desuden er den bedre til at trimme dit skæg med – her vil en barbermaskine uden tvivl være for voldsom og tage alt for meget af skægget. Med en almindelig barbermaskine er der en stor risiko for, at du i sidste ende vil stå med meget lidt skæg tilbage, fordi du blev ved med at barbere for meget af. Trimmeren gør det således muligt for dig at gøre skægget detaljeret og mere fint på den måde.

Når du skal vælge den rigtige, gælder det dog om at prøve dig frem, så du kan finde den helt rigtige for dig. Det er nemlig ikke helt uvæsentligt, hvilken slags du vælger, da alle mennesker er forskellige, og ikke alle trimmere vil passe godt til dig og dit skæg.

Det kan derfor være en rigtig god idé at læse nogle guides og tests af forskellige skægtrimmere og derefter gå ud at investere i en.

Hvordan bruger jeg den?

Du bruger en skægtrimmer forskelligt afhængig af, hvilken slags skægtrimmer du har købt. Derfor er det meget vigtigt at læse om den specifikke skægtrimmer, så du er helt sikker på, at du bruger den på den rigtige måde.
Men generelt er det en god idé at bruge en skægtrimmer på den måde, at du fjerner dele af dit skæg i stedet for at fjerne det hele. Det gør du på den måde at du forsigtigt prøver at fjerne de dele, du ikke ønsker skal være der, så du på den måde giver skægget den form, du ønsker.

Hvis du stadig ønsker at meget af skægget skal være tilbage, skal du blot fjerne det yderste ”lag” af skægget, så fuldskægget kommer til at se pænere og mere soigneret ud, og så evt. børste resten og så putte noget voks i bagefter.

Når du har brugt den, kan det være rigtig smart at bruge noget aftershave, så du beskytter din hud og samtidig får en smidigere og fugtigere hud. Hvis du bruger din trimmer rigtigt og sørger for at bruge aftershave bagefter, skal du uden tvivl nok blive glad for, at du valgte at købe den.