Hvis du arbejder på kontor eller i servicebranchen, så er det enormt vigtigt, at du klæder dig ordentligt og professionelt. Dine kollegaers såvel som dine eventuelle kunders opfattelse af dig afhænger nemlig i høj grad af, hvordan du går klædt.

I mange stillinger af denne type, vil der derfor også være en form for dresscode, der er enten mere eller mindre nedskrevet. Den er det selvfølgelig vigtigt, at du gør dig bekendt med og følger. Det kan være ganske nemt, hvis den er nedskrevet, men mange steder er det ærgerligvis ikke så ligetil.

Et outfit, man aldrig rigtig går fejl af, er en skorte og et par bukser, hvilket i og for sig gælder både mænd og kvinder, om end det for kvinder også sagtens kan være en skjortebluse eller lignende. Dette outfit kan nemlig nemt gøres både mere eller mindre formelt. Du kan for eksempel gøre bukserne til fløjlsbukser, trække i jakken og binde slipset, og så er det lige pludselig meget formelt. Du kan imidlertid også trække i et par jeans, smøge skjorteærmerne op og lade et par knapper stå åbne, og så er outfittet lige pludselig ikke nær så fint og formelt.

Få styr på alle detaljerne

Hvis det er din første stilling af denne type, er det ikke sikkert at du er vant til at gå i denne slags tøj, og i så fald er der en masse ting, du bliver nødt til at lære. Det gælder i særdeleshed, hvis dresscoden hos jer er en smule mere formel end gennemsnittet.

Først og fremmest er det vigtigt, at du stopper skjorten ned i bukserne. Lad det være reserveret for unge drenge og ældre mænd på ferie at gå rundt med skjorten uden for bukserne. Det ser alt for afslappet og ungdommeligt ud, og passer slet ikke ind, hvis du også gerne skal have en jakke udenover.

Hvis du finder det besværligt at holde skjorten ned i bukserne, så er du på hold med rigtig mange andre mænd, der også kæmper med dette problem. Der er dog intet værre end en skjorte, der er halvt ude af bukserne, eller som bare hænger alt for løst. I dag findes der dog en løsning på dette problem. Der findes nemlig produkter, der er lavet specifikt til at holde din skjorte i bukserne ved hjælp at elastikker gennem en arbejdsdag.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at din skjorte er strøget og uden fnuller, samt at dit outfit passer sammen farvemæssigt.

Køb tøj der passer

Hvis du er ny i job, kan du med fordel købe en smule ind inden første arbejdsdag, så du er klar til at give et godt førstehåndsindtryk. Det kan du også sagtens gøre online på sider såsom pashion.dk, hvor der også er langt større chance for, at du finder noget fint tøj, som du faktisk ville kunne finde dig godt tilpas i.

Det er dog særligt vigtigt, at denne type tøj passer ordentligt. Ellers ender du med at svømme væk i din jakke eller blive kvalt af øverste skjorteknap, og det kan være svært at bedømme online.