Køkkenet er et af de rum i huset, som vi opholder os mest i. Der bliver både lavet mad, børnene laver lektier, der spises, hygges og snakkes. Køkkenet er derfor sammen med stuen et af de vigtigste rum i hjemmet, da det er her, magien opstår. Det er her i skaber minder, snakker om vind og vejr og får nogle hyggelige stunder sammen. Netop derfor er spisebordet et af de mest centrale elementer i hjemmet.

Et godt spisebord ser pænt og stilet ud, og vigtigst af alt – så indbyder det til hygge og afslapning. Det er derfor ikke helt lige meget, hvilket spisebord du vælger. Det gælder uanset o det er et spisebord til køkkenet eller spisestuen. Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser, inden du anskaffer dig et nyt spisebord

Gode tips til valg af spisebord

  • Til at starte med, kan du starte med at bestemme størrelsen på spisebordet. Har i af og til gæster på besøg, så skal det måske have flere pladser end i er medlemmer i husstanden, eller alternativt ekstra plader, som man kan forlænge bordet med.

  • Dernæst skal du afgøre, hvor i stuen eller køkkenet, du gerne vil have bordet placeret. Bemærk om det stemmer overens med din ønskede størrelse på bordet. Hvis ikke, så skal bordet måske drejes eller stå et andet sted i rummet.

  • Tænk over designet. Hvordan er designet i resten af hjemmet? Bordet skulle gerne blive centrummet i rummet, som man lægger mærke til og søger hen mod. Vælg derfor et bord, hvor stilen afspejler din personlighed. Tænk også over hvilket materiale, bordet skal være lavet af.

Plankebordet – det nye sort

Et af de typer af spiseborde, der er vundet rigtig meget frem, er plankebordet. Disse falder rigtigt godt ind i den minimalistiske, nordiske indretning, hvor simple farver blandet med naturlige elementer, giver hjemmet en helt speciel charme og ro. Plankebordet har et råt look, som samtidig ser pænt og stilet ud. Du kan med fordel gøre brug af en plankebordsguide, hvis du gerne vil vide mere om disse attraktive borde.

Der er nemlig rigtig mange forskellige varianter af disse borde. Det gælder alt fra størrelse, farve, form samt hvilken træsort, de er lavet af. Plankeborde er generelt nogle gode, robuste borde, der holder længe, hvis man behandler dem ordentligt. Vil du gerne have, at bordet ser lidt lettere ud, kan du eventuelt vælge et bord med ben af metal. Læs om vejledning i valg af plankebord her.

Find gode råd, inden du beslutter dig for valg af spisebord

Er du lidt lun på tanken om et plankebord, men ikke helt sikker på, om det er den type, der passer bedst til dine behov, så vil det være en fordel at finde råd til valg af spisebordstype. Det er måske ikke sikkert, at du er ude i et bord af ægte træ, selvom dette dog har rigtig mange fordele. Blandt andet er borde af massivt træ utroligt holdbare og solide. Så snyd ikke dig selv for at undersøge mere om disse borde, inden du bestemmer dig.