Inviter dine venner over til en lækker omgang mad, og placer dem på en bænk omkring spisebordet og skab en hyggelig og uformel stemning.

Hvorfor overhovedet vælge en bænk?

Hvis du vælger en bænk i stedet for stole omkring dit spisebord, så skaber du flere siddepladser, samtidigt med at det skaber en hyggelig stemning. Desuden så virker rummet meget ’renere’, når du vælger en bænk frem for eksempelvis tre stole, da du så har færre ting stående. Du kan også vælge at have spisebordstole på den ene side og en bænk på den anden, som du eventuelt kan sætte op ad en væg. Hvis du gør dette, så skaber det en dynamik i rummet, og ser generelt rigtig godt ud.

En anden fordel ved at vælge en bænk er, at de er utrolige alsidige. Selvom første prioriteten naturligvis er, at den skal stå ved spisebordet, så kan du hurtigt og nemt rykke den ind i andre rum i huset, hvis der er behov for det. Det kan for eksempel være, at efter dig og dine gæster har spist en lækker middag, at I har lyst til at gå ind i stuen og hygge der – her er det nemt lige at tage bænken med, og så har du pludselig ekstra siddepladser klar.

Med eller uden ryglæn?

En af de første ting du skal overveje, inden du køber en bænk, er om der skal være ryglæn eller ej på. Her skal du først og fremmest overveje, hvor spisebordet står, og dermed hvor bænken, så kommer til at stå. Kommer bænken til at stå op ad en væg, så er det måske ikke nødvendigt at vælge en bænk med ryglæn. Omvendt hvis bænken ikke står op ad noget, så er det rarest for dem, der kommer til at sidde der, at de har noget, der støtter deres ryg. Så kommer de bare til at sidde lidt bedre.

Brug for ekstra plads?

Hvis du for eksempel har små børn i huset, så kender du garanteret til, at det roder overalt med deres legetøj – selv i spisestuen. Hvis du hurtigt og nemt gerne vil have mulighed for at gemme det væk, så der er ryddet op inden spisetid, så er en bænk med opbevaringsplads et godt valg til dette. Det er praktisk, men samtidigt skal du ikke gå på kompromis med designet af den, så du får noget, der ser godt ud i din spisestue.  

Gå efter din stil

Der er mange muligheder indenfor materialer og farver, som du kan vælge imellem, når du skal vælge en bænk til spisestuen, så det er nemt at få det til at matche din stil. Hvis du er til den lidt retro stil, så er det oplagt at vælge en bænk af træ – gerne i mørke nuancer. Eller måske en bænk af noget skind i brunlige farver. Det vil virkelig få retro stemningen frem i indretningen. Hvis du er til den lidt mere romantiske stil, så er velourbænk en god valgmulighed. Velour bliver ofte forbundet med noget feminint, så hvis du prøver at ramme den stil, så er den helt perfekt. Ellers kan farver i lyse tone være med til at skabe en elegant stemning i rummet.

Du kan også sætte dit eget præg på bænken ved at vælge nogen hynder eller tæpper, der matcher din stil. Der en masse fordele ved den løsning – det er flot at se på samtidig med, at det bliver mere behagelig for dem, der skal sidde der.